دکتر پژمان علوینژاد در گفتوگو با ایسنا، درباره این مشکل اظهار کرد: این مشکل یک علامت مشخص از بیماری التهاب اثنیعشر است. گاهی این حالت در افراد تا حدی پیشرفت میکند که فرد هر لحظه مجبور به خوردن غذا است و به تدریج دچار چاقی میشود.
وی افزود: این عارضه بر اثر میکروب هلیکوباکترپیلوری که یک باکتری گرم منفی و ساکن در اثنیعشر و معده افراد است، ایجاد میشود.
علوینژاد تصریح کرد: این میکروب در کشورهای جهان سوم بسیار مشاهده میشود، به گونهای که در دستگاه گوارش 60 تا 80 درصد مردم دیده میشود. هلیکوباکترپیلوری از کودکی وارد دستگاه گوارش میشود و همانجا میماند و بعدها ممکن است بیماریهایی ایجاد کند ولی اگر والدین دقت داشته باشند و از کودکی بهداشت فردی رعایت شود، این مشکل ایجاد نمیشود.
این فوق تخصص گوارش گفت: در التهاب اثنیعشر به محض غذا خوردن اسید معده ترشح میشود که با غذای خورده شده خنثی شده و اسیدیته معده کاهش مییابد و پس از چند دقیقه دوباره اسید معده ترشح شده و فرد احساس گرسنگی و درد میکند و این سیکل ادامه مییابد.
وی ادامه داد: این بیماری در سنین مختلف دیده میشود ولی در دهه دوم و سوم زندگی شایعتر است و بیشتر جوانان را دچار میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با بیان این که اگر این بیماری درمان نشود ممکن است منجر به زخم معده شود، گفت: افرادی که چنین حالتی دارند باید به پزشک مراجعه کرده و در پروتکل 4 تا 6 هفتگی تحت درمان قرار گیرند.